Begravningsceremonier i Nacka

Ska du planera en begravningsceremoni i Nacka? Då finns det flera olika typer av begravningsceremonier du kan välja mellan. Det beroende på vad just du och andra nära anhöriga anser passar bäst. 

Oavsett om du sköter planering och anordning av begravningen på egen hand eller om du tar hjälp av utomstående aktörer kan det vara bra att ha en någorlunda uppfattning om vilken begravningsceremoni man önskar. Välj ett av följande begravningsalternativ och anpassa sen upplägget efter era personliga önskemål:

Kyrklig begravning

Med kyrklig begravning menas en begravning som hålls och anordnas enligt den Svenska kyrkans ordning. Själva begravningen hålls då i en kyrka, enligt föreningens traditionsenliga riktlinjer, och ceremonin följs sen av en minnesstund och kremering. Du kan dock själv välja om begravningen ska ordnas med kista eller urna.

Borgerlig begravning

Vill du istället ha mer frihet när det kommer till att bestämma hur själva begravningen och ceremonin ska gå till bör du välja en så kallad borgerlig begravning. Här behöver du nämligen inte rätta dig efter eller följa Svenska kyrkans ordningar och riktlinjer. 

Istället utformas ceremonin och efterföljande händelser av de som är ansvariga, det vill säga av dig som är nära anhörig till den avlidne. Värt att nämna är dock att även borgerliga begravningar kan göras religiösa om man så vill, men det är inget måste.

Direktkremering

Det tredje begravningsalternativet som du har att välja mellan vid begravning i Nacka är det som kallas för direktkremering. Rent konkret kan detta översättas till en begravning utan ceremoni och efterföljande händelser. 

Väljer man att anordna en direktkremering så väljer man alltså att anordna ett alternativ till en traditionell begravning, det då utan tillhörande ceremoni. Vill ni att begravningen endast ska vara en begravning, eller om ni vill genomföra en ceremoni senare, är det direktkremering som gäller.

© 2022 Nackabegravning.se